934 561 885

Kasbahs del Marroc: Guardians de la història i la cultura

Els kasbahs són fortificacions residencials típiques del Marroc, construïdes principalment amb tova i altres materials locals. Originalment servien com a fortaleses per a protegir-se d'invasions i com a residències per a líders locals. Amb el temps, proporcionaven refugi i protecció als comerciants que creuaven el desert amb les seves mercaderies, i servien com a bases fortificades per a monitorar les rutes de caravanes​.

A través del paisatge i les rutes del desert, s'identifiquen fàcilment ja que solen tenir murs alts i finestres estretes per a defensa, a més d'entrades ornamentadas i patis decorats. Aquestes estructures estan dissenyades per a proporcionar aïllament natural i harmonitzar amb l'entorn​.

Ait Ben Haddou, un dels kasbahs més famosos, situat prop de Ouarzazate, és Patrimoni Mundial de la UNESCO. És conegut per les seves ben conservades edificacions d'argila i ho hauràs vist en nombroses pel·lícules, incloses "Gladiator" i "Lawrence d'Aràbia"​.

Molts kasbahs estan en estat de deterioració deguda al clima i la falta de manteniment. No obstant això, hi ha esforços significatius tant a nivell local com internacional per a restaurar i conservar aquests tresors arquitectònics​ que resulten especialment sorprenents per al viatger.

Visitar els kasbahs del Marroc és una experiència que transporta als visitants a través del temps, permetent-los explorar la rica història, cultura i arquitectura del país. Aquests llocs no sols són importants pel seu valor històric, sinó també per la seva bellesa i la història viva que representen.

Si vols explorar kasbahs i tota la seva història amb un guia local, et convidem a fer-ho amb el nostre itinerari: Expedición Atar.

Ait Ben Haddou, Patrimoni Mundial de la UNESCO

 

Tens algun dubte?
Vols parlar per Zoom?

Sol·licita cita

Les cookies són importants per a tu, influeixen en la teva experiència de navegació. Fem servir galetes tècniques i analítiques. Pots consultar la nostraPolítica de Cookies. A l'fer clic a D'acord, conscients que totes les galetes es guarden en el teu dispositiu o pots configurar-les o rebutjar el seu ús prement en Configura.

Acceptar Configura